هماکنون ۴۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو کشور به ۶۷۰ مگاوات رسیده است. براین اساس تاکنون ۹۷ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۴۲ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
زیست آنلاین: احداث نیروگاه های خورشیدی روی زمین های کشاورزی بدون آب، علاوه بر آنکه مزایای زیست محیطی فراوانی برای کشور دارد، بلکه به مدت ۲۰ سال برای کشاورزان معیشت جایگزین و درامد پایدار فراهم می کند، دغدغه دولت را از مصرف آب کشاورزان رهایی می بخشد و سفره های زیرزمینی نیز برای ۲۰ سال فرصت دارند که تا حدی احیا شوند که این مساله از لحاظ استراتژیک نیز ...
زیست آنلاین: از انرژی حرارتی خورشید میتوان علاوه بر تولید برق از طریق تولید بخار آب، در کاربردیهایی همچون اجاق خورشیدی، خشککن خورشید، آب گرمکن خورشیدی و غیره، استفاده کرد.
توسعهی فضاهای سبز داخل و حاشيه شهرها از جمله بهترين راهكارهای بهسازی محيط زيست شهری است كه در صورت برنامهريزی درازمدت و منسجم ميتواند نقش مهمي در رفع معضلات زيست محيطی كلانشهرها ايفا كند.
زیست آنلاین: با توجه به اینکه تولید برق تجدید پذیر باعث صرفه جویی در مصرف سوخت می گردد، اختصاص منابع حاصل از صرفه جویی سوخت نیز می تواند بعنوان بخشی از منابع مکمل قرار گیرد.
نسل جدید فناوری توربینهای بادی (اینولکس)، در شرکت “شیرویند” امریکا اختراع و بهره بردارى شده است. مولدهای سنتی از سیستمهای ژنراتور توربین بسیار حجیم و ابرپروانهها بر بالای یک برج استفاده میکنند، قابلیت تولید انرژی برق اینولکس در مقایسه با توربینهای بادی معمولی حدود ۶ برابر است.
مدیرعامل پیشین سازمان انرژیهای نو آینده تجدیدپذیرها را روشن ارزیابی کرد و افزود: ممکن است به خاطر وجود مشکلات اقتصادی، چالشهایی بهوجود آید، اما در نگاه کلی به دلیل حمایت دولت باید وضعیت این صنعت را خوب دانست.
گفته می شود ۸۵ درصد رشد بهره وری در اقتصادهای پیش رفته مدیون فناوری های نوین است. اما شرکتهای اروپایی، از نظر سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه عقبتر از رقبای جهانی خود هستند.
دولت برق را از تولیدکنندگان خانگی به ۱۰ برابر نرخ فعلی خریداری می کند بنابراین از مردم و بخش خصوصی می خواهیم فرصت را مغتنم شمرده و به نصب صفحات خورشیدی در منازل و واحدهای خود برای تولید برق مبادرت کنند.
خریدتضمینی برق انرژیهای تجدیدپذیر راحتترین روش برای جذب سرمایه گذاری است، اما لزوما بهترین و اقتصادیترین روش نیست. در صورت ادامه فرایند فعلی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مبتنی بر خرید تضمینی برق، فعالان این حوزه و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری ایران (ساتبا) باید فکری اساسی برای تامین منابع مالی آن برای سالهای آتی داشته باشند.
زیست آنلاین: با توجه به کاربردهای وسیع انرژیهای نو در رفع نیاز جوامع بشری به انرژی، بکارگیری منابع انرژیهای نو میتواند علاوه بر پاسخگویی به این نیاز موجب جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای و آلاینده، کاهش مصرف آب، اشتغالزایی و در نهایت امنیت پایدار شود.
طبق گزارش بلومبرگ NEF، به مدد کاهش هزینهها، انرژی خورشیدی و بادی به ارزانترین منابع تولید برق در همه اقتصادهای بزرگ جهان از جمله هند و چین تبدیل شدهاند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر با اشاره به اینکه پوشش برقرسانی در ایران صد در صد است، گفت: قیمتگذاری برق در سالهای اخیر دچار سیاست اشتباهی شده که برای رفع آن نیاز بهفرهنگسازی لازم است، اما کفایت نمیکند و متاسفانه برق و آب در ایران بهدلیل سیاست اشتباه قیمتگذاری ارزش واقعی خود را ندارد که منجر میشود، مردم رفتار درست نداشته باشند.
از تیرماه سال ۸۸ تا انتهای آبانماه سال جاری حدود دو میلیارد و ۶۱۳ میلیون کیلووات ساعت برق از محل انرژیهای نو تولید شده که این میزان باعث صرفهجویی ۵۷۵ میلیون لیتری مصرف آب در کشور شده است.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق از افزایش سرمایهگذاریها در انرژیهای تجدیدپذیر خبرداد و افزود: با توجه به اتفاقات اخیر تمایل برای سرمایهگذاری در تجدیدپذیرها افزایش یافته است.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نیرو گفت: با استفاده از ظرفیت تمامی اقشار بسیج، طرح جهاد روشنایی از امروز آغاز و ٣٠٠٠ پنل خورشیدی خانگی پنج کیلوواتی در ۲۰۰ نقطه از مناطق محروم ایران نصب میشود.
سخنگوی سازمان ساتبا با تاکید بر اینکه نوسانات بازار ارز موجب افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینه سرمایهگذاری برای نیروگاههای خورشیدی شده است، گفت: در حال حاضر وزارت نیرو به طور میانگین برق را به قیمت ۸۰ تومان به ازای هرکیلوات ساعت به مشترکین میفروشد و در مقابل برق تولیدی واحدهای تجدیدپذیر را به قیمت ۸۰۰ تومان به ازای هرکیلوات ساعت از مردم خریداری میکند....
براساس آخرین آمار، مصرف برق ایران در دنیا در رتبه ۱۸ و این در شرایطی است که به اعتقاد کارشناسان، میزان مصرف در سرانه تولید و شدت انرژی تناسبی با سایر کشورهایی که رتبههای مشابهی در عرصههای اقتصادی مانند ما دارند، وجود ندارد.
تعداد مشترکان صنعت برق تا پایان مهرماه سال جاری، به حدود ۳۵ میلیون و ۴۶۸ هزار مشترک رسیده که این تعداد در مقایسه با پایان سال گذشته، حدود ۶۳۳ هزار مشترک افزایش یافته است.